5 vragen over bruisend water
Terug
Hoe wordt bruisend water geproduceerd? Is het goed voor de gezondheid? Hoe zorg je ervoor dat het blijft bruisen? We geven antwoord op 5 vragen over bruisend water.
1. Wat zit er in de bubbels van bruisend water?
De bubbels bevatten geen lucht, maar koolzuur of koolstofdioxide (CO2).
2. Waar komt het gas vandaan?
Er zijn twee oorsprongen: natuurlijk of niet. Bij ‘natuurlijk bruisend water’ is het gas afkomstig van de bron van het water en hangt samen met de vulkanische activiteit van de aarde. Dat is het geval bij het water van SPA® Finesse. Door het contact met onderaardse kalksteen begint het zacht te bruisen. ‘Koolzuurhoudend’ water is niet-bruisend water waaraan - bij het bottelen - gas wordt toegevoegd. Bepaalde waters kunnen ook worden verrijkt met gas uit de bron.
3. Hoe kun je bruisend water langer bewaren?
Doorgaans blijft bruisend water tot 24 uur na opening bruisen. Om het zo lang mogelijk bruisend te houden, is het belangrijk de fles goed te sluiten en er niet mee te schudden, want daardoor verdampt het gas sneller. De bubbels blijven ook langer als je de fles na het openen in de koelkast zet.
4. Bevat bruisend water mineralen?
Ja, bruisend mineraalwater bevat calcium, magnesium, natrium, kalium en fluor. De minerale samenstelling varieert van merk tot merk, want het hangt af van de rotsen waar het water langskomt.
5. Bevordert bruisend water de spijsvertering?
Bruisend water is vaak rijk aan natriumbicarbonaat, dat een zuurremmende werking heeft. Zo bevordert het de spijsvertering. Als je er teveel van drinkt kan het een opgeblazen gevoel veroorzaken.
De bruisende waters van SPA®
SPA® Intense is een intens bruisend mineraalwater. Vóór het bottelen, baant het zich een weg door de ondergrondse rotsen van de Venen van Spa. Het zuivert zich permanent en krijgt zo zijn samenstelling, die arm is aan minerale zouten. Achteraf voegen we er koolzuurgas aan toe, waardoor het intens bruist.
SPA® Finesse is een natuurlijk bruisend water. Een wonder van de natuur, en dus ook in je glas. Dankzij de lange reis langs ondergrondse kalksteen begint het subtiel te bruisen.